This shows you the differences between two versions of the page.
| Next revision | Previous revision | ||
|
novosti_u_zakonu_o_ugostiteljskoj_djelatnosti [2015/08/31 11:29] gasparovic created |
novosti_u_zakonu_o_ugostiteljskoj_djelatnosti [2021/11/26 01:09] (current) |
||
|---|---|---|---|
| Line 1: | Line 1: | ||
| **Novosti u Zakonu o ugostiteljskog djelatnosti** | **Novosti u Zakonu o ugostiteljskog djelatnosti** | ||
| - | Ugostiteljska je djelatnost pripremanje I usluživanje jela, pića I napitaka te pružanje usluga smještaja, a I pripremanje jela, pića I napitaka za potrošnju na drugom mjestu I opskrba tom hranom. Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti I pružanje ugostiteljskih usluga moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti glede uređenja I opreme objekta, usluga te drugi propisani uvjeti. O novostima u Zkonu o ugostiteljskoj djelatnosti koje stupaju na snagu već ovoga ljeta, piše u nastavku naša suradnica iz Ministarstva turizma. | + | Ugostiteljska je djelatnost pripremanje I usluživanje jela, pića I napitaka te pružanje usluga smještaja, a I pripremanje jela, pića I napitaka za potrošnju na drugom mjestu I opskrba tom hranom. Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti I pružanje ugostiteljskih usluga moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti glede uređenja I opreme objekta, usluga te drugi propisani uvjeti. O novostima u Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti koje stupaju na snagu već ovoga ljeta, piše u nastavku naša suradnica iz Ministarstva turizma. |
| 1. Ugostiteljska je djelatnost pripremanje I usluživanje jela, pića I napitaka te pružanje usluga smještaja, a I pripremnje jela, pića I napitaka za potrošnju na drugom mjestu I opskrba tom hranom. | 1. Ugostiteljska je djelatnost pripremanje I usluživanje jela, pića I napitaka te pružanje usluga smještaja, a I pripremnje jela, pića I napitaka za potrošnju na drugom mjestu I opskrba tom hranom. | ||
| Line 7: | Line 7: | ||
| 2. Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti I pružanje ugostiteljskih usluga moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti gled uređenja I opreme objekta, usluga te drugi propisani uvjeti. | 2. Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti I pružanje ugostiteljskih usluga moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti gled uređenja I opreme objekta, usluga te drugi propisani uvjeti. | ||
| - | 3. Radno vrijeme uređeno je Zakonom, a predstavničkim je tijelima jedinica loklne samouprave dana mogućnost da svojim odlukama mogu produljiti propisano radon vrijeme. | + | 3. Radno vrijeme uređeno je Zakonom, a predstavničkim je tijelima jedinica lokalne samouprave dana mogućnost da svojim odlukama mogu produljiti propisano radno vrijeme. |
| 4. Ukida se mjera pečaćenja ugostiteljskog bojekta radi prekoračenja radnog vremena, a I tzv. otku pečaćenja u svoti od 30.000,00 kn, za prekoračenje radnog vremena propisanja je veća kazna u slučaju ponavljanja prekršaja. | 4. Ukida se mjera pečaćenja ugostiteljskog bojekta radi prekoračenja radnog vremena, a I tzv. otku pečaćenja u svoti od 30.000,00 kn, za prekoračenje radnog vremena propisanja je veća kazna u slučaju ponavljanja prekršaja. | ||
| - | 5. Ugostitelju je Omogućeno izdavanje rješenja o ispunjavanju uvjeta za vrstu I kategoriju uostiteljksokg objekta I u prostoru stambene namjene za ugostiteljski bojekt vrste soba, apartmemn, studio-apartman I kuća za odmor. | + | 5. Ugostitelju je Omogućeno izdavanje rješenja o ispunjavanju uvjeta za vrstu I kategoriju uostiteljksokg objekta I u prostoru stambene namjene za ugostiteljski objekt vrste soba, apartmemn, studio-apartman I kuća za odmor. |
| 6. Inspekcijski nadzor nad provedbom zakona I propisa iz oblasti ugostiteljstva provode turistički inspektori Ministarstva turizma. | 6. Inspekcijski nadzor nad provedbom zakona I propisa iz oblasti ugostiteljstva provode turistički inspektori Ministarstva turizma. | ||